KLUBOVÝ WEB

PŘÍRODNÍ POMOC PŘI STRACHU Z PETARD A OHŇOSTROJŮ
ČLÁNKY Z KLUBOVÝCH ZPRAVODAJŮ

Čas adventní a vánoční by měl být plný pohody, klidu a rozjímání, přitom je většinou stresem nejen pro nás, ale i pro naše zvířecí kamarády. Kromě toho, že na ně přenášíme svoji nervozitu, máme na ně míň času, přijímáme návštěvy častěji než během roku a dějí se různé jiné neobvyklé věci, většina zvířat velice špatně snáší petardy, dělobuchy, ohňostroje a celkovou hlučnost, především silvestrovského období. Vzhledem k tomu, že se tímto způsobem baví poměrně dost lidí už od začátku prosince, je to pro zvířata, a to zejména pro některé psy, zátěž takřka neúnosná. Je pro ně velkým problémem i to, že musejí chodit ven, do prostředí, ve kterém se necítí bezpečně a bojí se. Následky pak často přetrvávají po celý rok. Bachova květová terapie může tento stres buď zcela odstranit, nebo alespoň velice podstatně zmírnit. Jedná se o zcela přírodní esence, které jsou velice účinné a pomáhají naprosto nenásilně, jsou zcela bez vedlejších účinků a dají se kombinovat s jakýmikoli léky a brát při jakékoli nemoci.

Přírodní účinná pomoc - Krizové esence
První volbou u problémů v tomto období jsou většinou KRIZOVÉ ESENCE, což je kombinace, kterou vymyslel sám Dr. Bach již před osmdesáti lety (v angličtině RESCUE REMEDY). Vzhledem k tomu, že tato kombinace je naprosto univerzální, používá se pro lidi i zvířata, ale i pro rostliny. Protože se používá jak při krizi psychické, tak fyzické, je vhodné mít ji doma po celý rok. Její hlavní působení je především v tom, že odstraňuje šok na duševní i tělesné úrovni. Proto se zvíře nebo člověk během několika vteřin zklidňuje, a situaci je každý schopen řešit.
Protože esence fungují na zcela jiném principu, než klasické léky nebo bylinky, nezáleží na váze zvířete nebo člověka. Dávka Krizovek jsou 4 kapky pro každého. Podávají se v případě jakéhokoli vybočení z normálního stavu, to znamená například při stresu, šoku, strachu, panice, neklidu, ale i kolapsu, zranění, bezvědomí atd. Podávat je lze opakovaně po několika minutách, dokud se stav nezklidní a nezlepší.
Pro zvířata je nejlepší způsob podávání, že si majitel nakape do dlaně 4 kapky, které pak zvíře slízne.
Pokud víme, že se zvíře hodně bojí, a strach už má zažitý, je nejlepší podávat esence namíchané přímo na míru a Krizové esence podávat jako doplněk, ve chvíli, kdy se situace vyhrotí a tím dojde ke „krizi“.

Použití a dávkování
Podávat 4 kapky do tlamy ihned při prvních příznacích potíží, nečekat, až se problém vyhrotí a bude neúnosný. Možno opakovat podle potřeby po několika minutách. Nemůžeme očekávat, že zvířeti nakapeme jednu dávku o silvestrovské půlnoci a ihned se přestane bát. V období kolem vánoc a silvestra je nejlepší nosit krizovk y sebou i při venčení a nakapat pokaždé, když bouchne petarda a zvíře se lekne. Majitelům zvířat, která nesnášejí toto období dobře, doporučuji, aby podávali krizovky stejným způsobem, jako se podávají esence na míru; to znamená minimálně 4x denně 4 kapky, k tomu ještě dávku v „krizi“ dle potřeby.

Pokud budete potřebovat radu nebo namíchat esence na míru, volejte na číslo 608 743 272 Věřím, že s pomocí Krizovek bude vánoční čas pro celou Vaši rodinu příjemnější.
Markéta Tomanová (Minaříková)

Originální přípravky z řady Remedy Rescue si můžete objednat i v e-shopu PETCENTRUM v kategorii Veterinární přípravky - Psychika.

NÁVŠTĚV

Tvorba www stránek pro chovatele cernohubova.com